Eerste recensies “Ge vindt wel een taal”

Rond onze CD presentatie hebben verschillende media ook ons album opgepikt. Lees hier wat zij er van vonden:

“…Al bij eerste beluistering blijkt dat we ons geen zorgen hoeven maken over de kwaliteit,… …op de fijne klanken van een chalumeau(..)en bevlogen zang kun je een mazurka dansen… …heeft BmB een fijne tricot gemaakt, met lekkere samenzang naast de accordeon en doedelzak… ()… afgewisseld met fijn expressief doedelzakwerk en de heerlijk ondeugende zang van Plompen een eigen(tijdse) invulling aan de dans…zwierige BmB-wals (Kuyper) met accordeon en blokfluit en .. … het stomende instrumentale setje Kievit/Kraai (scottish/polka).

De lat lag dus hoog en na beluistering van Ge Vindt Wel Een Taal ligt ie wat mij betreft nog een stukje hoger. De mannen van BmB hadden zich allang bewezen in andere projecten en weten de krachten van al die andere groepen nu te bundelen in een fraai werkstukje van goed gespeelde en gezongen balfolk. Koop lokaal, koop BmB.”

– Mirjam Adriaan, Folk Forum

“…een uiterst gevarieerde traditionele folkplaat op, waarop meer dan hoogstaand gemusiceerd wordt…Een bijzonder woordje toch nog over de zang van Luc Plompen: …hij bereikt -en dit is heus als een compliment bedoeld- bij momenten het niveau van “onze” Ludo Vandeau . Er zijn er die voor minder naast hun schoenen zouden gaan lopen….”

– Dani Heyvaert, Rootstime.be

“Het is … ‘old school’ …. Ik ben in ieder geval zeer verguld met deze verzameling dansbare liederen en melodieën.”

– Hans van Delen, New Folk Sounds

Heb je ‘m zelf al gehoord?