Online festival

Welkom bij SofaFolk. Wat mag je verwachten op 3 april?

Ontmoeting
Ons eerste doel is om jullie elkaar weer te laten ontmoeten. Je hebt je balfolkvrienden misschien al een jaar niet gezien of gesproken. Veel mensen voelen dit als een gemis, en we willen proberen dit gat deels te vullen. Dit alles rond onze gedeelde passie: balfolk, wereldmuziek van bij ons, live en met dans. We hopen ook onze dansvrienden van over de grenzen te bereiken en uit te nodigen. Daarvoor hebben we een onlineplatform bedacht waar je in kan loggen en kan rondlopen om de mensen te zoeken die je wil vinden, of je ze nu al kende of niet. En wij als muzikanten, samen met onze danser, technici en alle helpende handen kijken er helemaal naar uit jullie weer een keer te zien.

Online en offline
We bieden een programma aan wat je gecombineerd online en met activiteiten thuis op de bank kan volgen. Je kan zelf kiezen waar aan je precies wilt deelnemen. Kom je alleen voor de live uitgezonden muziek? Prima, die mogelijkheid is er ook. Ben je benieuwd naar de extra’s die we voor jullie hebben? Lees dan verder.

Muziek en dans
Natuurlijk is er muziek. Die is live, maar ja, wel via een livestream. BmB en Airboxes presenteren beiden een cd die ze afgelopen jaar hebben opgenomen. Een mooie reden om samen op te treden. Uiteraard kan je één of beide bands sponsoren door hun gloednieuwe platen te bestellen bij je festivalkaartje. Daarnaast danst Sophie van Grinsven, die jullie misschien wel als workshopleidster kennen, ook op de muziek. Muziek en dans, dat is waar balfolk mee begint. En dat BmB en Airboxes samen AirBmB wordt, is extra leuk.

Extra online activiteiten
In ons virtuele festivalterrein kan je elkaar ontmoeten in de verschillende ruimtes. We geven je zo de kans om elkaar spontaan tegen het lijf te lopen (of niet te kunnen vinden). Er zijn hoekjes om elkaar privé te ontmoeten als je elkaar lang niet gesproken hebt. Je kan virtueel aan de bar hangen, genietend van een speciaalbiertje. We gaan een paar gekke spelletjes doen. We zorgen dat er ruimte is waar de muzikanten tunes uit kunnen wisselen. En aan het begin van de avond hebben we een georganiseerde tune-learning.

Festival op de sofa
Thuis op de bank hebben we ook een paar verrassingen voor jullie. Allereerst: vormgever Maartje de Goede, bekend van de artwork van CaDansa, maakte onze poster én een bijbehorend uniek festivalbandje. We sturen die naar je op als je kiest voor het festivalpakket.
Bij eerdere livestreams hebben jullie ook kunstenaars aan het werk gezien, maar we gaan jullie uitnodigen om zelf creatief aan de slag te gaan. Auke Eringa heeft een kleurplaat getekend waar jullie helemaal op los kunnen. Verder hebben we nog iets leuks om toch het gevoel te hebben dat je met publiek op een festival bent…

Bier met je maten
Voor ons hoort plezier en genieten op allerlei manieren bij een festival. Folkie Manon de Graaff komt ons te hulp om het bijbehorende lekkers bij je thuis te krijgen. Zij biedt een trio speciaalbieren aan vanuit Taplokaal Gist in Utrecht. Ze worden zo uit de fust in blikken gedaan en bij jullie thuisbezorgd. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid voor een knabbeltje daarbij. En voor de niet-bierdrinkers is er ook een non-alcoholische variant. Zo kan je ook nog een bijdrage leveren aan een horecaondernemer en verspilling tegen gaan. Dit bier wordt vers ingeblikt vanuit de fusten die het taplokaal nog heeft liggen, in afwachting van het openen van de terrassen.

Een verhaaltje voor het slapen gaan tot slot…
Met z’n allen rond een haardvuur, of op houten bank in een tent, en dan een mooi verhaal. Verhalenverteller Rob van Uden heeft voor jullie een aantal verhalen voor tijdens het eten en natuurlijk ook eentje voor het slapen gaan.