Muziek

Voor SofaFolk slaan BmB en Airboxes de handen ineen. Mooi, swingend, gezongen, energiek, de mannen willen er een mooi feestje van maken deze avond. En, ze maakten beiden hun eerste CD in 2020. Nog nauwelijks live gehoord, dus fijn dat deze op 3 april in de livestream langskomen. Duo chromatische accordeon en diatonische trekzak, en trio zang, chromatische accordeon en houtblazers (doedelzakken, chalumeau en blokfluiten). En samen AirBmB… wordt heerlijk muzikaal genieten, toch?

Airboxes

Airboxes is sfeervolle dansmuziek gebracht door het duo Bert Leemans en Guus Herremans op chromatisch en diatonisch accordeon.

Bert (chromatisch) en Guus (diatonisch) zijn perfect op elkaar ingespeeld, de klanken van hun instrumenten smelten samen bij alles wat ze spelen en nemen je mee naar een magische wereld.

Airboxes speelt enkel eigen werk.
Hun afwisselend intieme solo’s en klankkleurijk samenspel zorgen voor een allesomvattend geheel. In 2020 kwam hun eerste album uit: One for the road

Airboxes zijn twee mannen, twee accordeons, één verhaal.

BmB

BmB bestaat uit Luc Plompen (zang, gitaar), Wouter Kuyper (doedelzakken, fluiten, chalumeau) en Niek van Uden-Luteijn (accordeon). Zij kennen elkaar jaren via de internationale (bal)folk scene.

De wens om het gezongen lied in een krachtige bezetting te brengen, zorgden uiteindelijk voor de combinatie van deze rasechte troubadour met vertellende stem, een partij doedels en fluiten zoals alleen Wouter kan en een stevige basis van Nieks concertaccordeon.

Ze brengen net hun eerste album uit, “Ge vindt wel een taal”.