Dans

Tijdens SofaFolk kan je genieten van de live muziek van Airboxes en BmB en hopen we dat jullie aangezet worden om af en toe je kleurpotloden of je biertje neer te leggen en een dansje in de woonkamer te doen. En we hebben ook inspiratie voor je georganiseerd, als je eens wat anders wilt proberen.

Sophie van Grinsven, professioneel danser, docent en choreograaf, treedt op als onderdeel van onze livestream. Jullie kennen haar als docente op Nederlandse balfolkevenementen zoals CaDansa en de Dansstage. Hieronder kan je wat over haar lezen.

Sophie van Grinsven

Sophie van Grinsven (1985, Nederland) ontving haar klassieke ballet training vanaf een jonge leeftijd, maar ontdekte tijdens haar latere training dat hedendaagse dans, danstheater en improvisatie beter aansloten bij haar als performer. Naast haar deelname aan diverse dans- en theaterproducties, sloot ze zich in 2015 aan bij performance collectief “Zwermers’ (toen: “Bouwjaar ’84”). Samen met het collectief treedt ze op als improv danser in producties zoals “De Verzamelingen”, “Stenen Kamer” en diverse edities van “Smeltkroezen”. Ze is een van de hoofdpoppenspelers voor de 8 meter hoge “Korpus”. Sophie houdt zich op dit moment vooral bezig met haar eigen dans improvisatie gezelschap Project Sputnik, als choreograaf en artistiek leider. Daarnaast werkt ze als dansdocent (klassiek ballet, hedendaagse dans en dansimprovisatie) en coach voor verschillende dans- en bewegingsprojecten in Nederland.