Lezen

BmB in Café Wilhelmina te Eindhoven. Foto: Ronald Rietman

Wij zijn BmB, drie mannen die houden van folk. We brengen gezongen liederen om je te laten stuiteren en zwijmelen, te laten zwieren, lachen en huilen. We brengen in 2021 ons eerste album uit en hopen dat je ons een keer komt bezoeken om het mee te maken. Tot die tijd vind je voorproefjes op het internet.

Lees hieronder meer over de band en de muzikanten.

BmB

BmB bestaat uit Luc Plompen (zang, gitaar), Wouter Kuyper (doedelzakken, fluiten, chalumeau) en Niek van Uden-Luteijn (accordeon). Wij kennen elkaar jaren via de internationale (bal)folk scene. De wens om het gezongen lied in een krachtige bezetting te brengen, zorgden uiteindelijk voor de combinatie van deze rasechte troubadour met vertellende stem, een partij doedels en fluiten zoals alleen Wouter kan en een stevige basis van Nieks concertaccordeon. In 2021 hebben we ons eerste album uitgebracht, “Ge vindt wel een taal”.

Wouter

Ruimte voor gezongen balfolk en een krachtig geluid, dat zocht Wouter toen hij BmB startte. Als kind ondergedompeld in folk op festivals in Vlaanderen en Frankrijk bouwde hij later als muzikant de mogelijkheden van balfolk in Nederland uit. Hij speelde talloze bals en begeleidde minstens zoveel workshops en lessen, vooral als trekzakspeler. In BmB mag hij zich uitleven als melodiespeler en experimenteert met verschillende doedelzakken. Daarnaast is er ruimte voor gevoelige noten op fluiten en chalumeau.

Luc

Zijn verhalende stijl raakt je, of je nu danst, zingt of drinkt. Van drinklied tot gevoelige ballade, Luc voert je vanzelf mee naar oorden van plezier en treurige geschiedenissen. Als troubadour Lucas Florent is hij één van de meest gevraagde entertainers in dit genre. Met BmB is er een sterke combinatie om zijn verhaal te ondersteunen, hoewel hij solo met alleen zijn gitaar de zaal ook al plat gespeeld krijgt.

Niek

Onder alle liederen en instrumentalen ligt de basis van de accordeon. Niek geniet van de rol als begeleider en fundament van de band. Hij wil je de die heerlijke dans- en luisterervaring bieden die een avondje uit tot een spetterende ervaring maakt. Zijn accordeon gromt en grauwt bij bourrées en kabbelt en streelt wanneer de vertelling gevoeliger wordt. Wat een plezier om met deze mannen samen te mogen spelen.